1. Hjem
  2. Toppturer

Toppturer

Femundsmarka er mest kjent for sitt slake skoglandskap, men her er det også markerte fjelltopper rundt 1500 meter, som gir deg en storslagen utsikt.
a

Meny

Logo for Femundsmarka nasjonalpark

Kontakt oss

Lurer du på noe om Femundsmarka, eller planlegger du en tur dit? Besøkssenteret svarer deg gjerne på dine spørsmål. Ta kontakt på besokssenter@femundsmarka.no

Nasjonalparkstyret for Femundsmarka og Gutulia
Statsforvalteren i Trøndelag
Postboks 4710, Sluppen
7468 Trondheim
E: sftlpost@statsforvalteren.no

M

Meny

Stor-Svuku

Stor-Svuku (1421 moh) ligger sentralt i nasjonalparken og her får du en formidabel utsikt over Femunden, og over mot Sverige og Rondane.

Turen starter fra Svukuriset turisthytte og det er 5,7 km til toppen. Det er en jevn fin stigning, som gjør det til en familievennlig tur. Til Svukuriset kan du gå eller sykle fra innfallsporten i Elgå. Fra Svukuriset går du igjennom et samisk kulturlandskap. Er du så heldig å se reinsdyr, så hold deg i ro og nyt synet. Du vil passere Falkfangerhøgda og det er fortsatt hekkende rovfugl i området.

Les mer på Ut.no

Person på tur i fjellet.
Moskus i snøvær.

Storviglen

Helt nordøst i Femundsmarka troner Storviglen (1561 moh), som er den høyeste toppen i nasjonalparken. Her får du følelsen av å være i et mektig høyfjellsområde med et vidt utsyn.

Turen starter ved Ljøsnåvollen, som om sommeren tilbyr servering og overnatting. Veien inn til setra er stengt for biltrafikk, men er fin å sykle. Fra setra går du etter T-merka sti langs elva nordøstover mot Vauldalen. Etter hvert flater landskapet ut og du følger vinterstakingen gjennom lange partier med blokkmark. Ved foten av toppen er det en umerka sti opp til varden. Turen er på omtrent 7 km fra Ljøsnåvollen. På vinteren starter skituren fra Feragen eller Vauldalen.

Les mer på Ut.no 

Elgåhogna

Elgåhogna (1460 moh) som ligger lengst sør i Femundsmarka, er Engerdals høyeste topp. Det er en godt merket sti til toppen med en stigning på 700 høydemeter.

Dalset er det vanligste startpunktet, det er anlagt parkering ved fylkesvegen et par kilometer sør for Elgå. Herfra er det 5,2 km langs merket sti til toppen. Når sikten tillater det, ser du Femunden i hele sjøens lengde og mer til fra toppen. Du er nå i kjerneområde for den sørsamiske reindrifta, vis derfor hensyn i møte med rein. Det er særlig sårbart for forstyrrelser fra Sankthans til 15. juli i forbindelse med kalvemerking.

Les mer på Ut.no

Person på tur i fjellet.