Kanopadling

Femundsmarka har utallige vann og vassdrag. Du kan padle kano eller packraft langs stille vann og krokete elver.
a

Meny

Logo for Femundsmarka nasjonalpark

Kontakt oss

Lurer du på noe om Femundsmarka, eller planlegger du en tur dit? Besøkssenteret svarer deg gjerne på dine spørsmål. Ta kontakt på besokssenter@femundsmarka.no

Nasjonalparkstyret for Femundsmarka og Gutulia
Statsforvalteren i Trøndelag
Postboks 4710, Sluppen
7468 Trondheim
E: sftlpost@statsforvalteren.no

M

Meny

Langtjønna

Området rundt Langtjønna er et familievennlig sted for kanopadling. Her kan dere prøve et kast med fiskestanga mens dere padler nedover vassdraget.

Turen kan starte ved Synnervika, som er en innfallsport til Femundsmarka. Derifra går den mot Nordvika, som er et strekk på ca 8 km. På østsiden langs hele Nordvika er det mange fine muligheter for telt eller hengekøye. Kanskje finner du en av de kritthvite strendene hvor du kan bade? Fra Nordvika går turen mot Langtjønna, her er det flere åpne buer som alle kan benytte. Det er tømmerrenner i området som vitner om tidligere tiders tømmerfløting. Det er korte strekk og enkelt å bære kanoen. Siste dagen padler du til Feragsdammen, her er det tilrettelagt med fine områder for telting og bålplasser.

Mann padler kajakk.
Kanopadling.

Røa

En av de mest besøkte vassdragene i Femundsmarka, er Røa. Padler du langs dette vassdraget en rolig kveld, vil du kanskje oppleve at storfisken biter. På sommeren kan temperaturen tillate et bad i en av de mange kulpene.

Røavassdraget utgjør selve nerven i nasjonalparken. Røa har sitt utspring i den store sjøen Rogen som nesten i sin helhet ligger på svensk side. Fra Rogen renner Røa gjennom flere store, men stille håer før den munner ut i Roasten. Fra Roasten er elva forholdsvis stri ned mot Femund, her kan du regne med flere partier hvor du må bære.

Mugga

Ønsker du å oppleve den nordlige delen av Femundsmarka? Da kan nemlig Muggavassdraget være noe for deg. Vi ønsker at dette skal forbli et flott sted, så husk å ta hensyn til dyrelivet og vegetasjon.

Fra Øvre Muggsjøen på svensk side renner Mugga ned i Midtre Muggsjøen hvor bare en liten del ligger på norsk side. Mellom disse større sjøene renner elva rolig gjennom mange håer. Fra Nedre Muggsjøen er elva striere før du i de siste to kilometerne padler langs et stille område, før du når Femunden.

Personer padler kano.