1. Hjem
  2. Opplev Femundsmarka

Opplev Femundsmarka

Femundsmarka kan oppleves hele året, men juli og august er de mest populære månedene. Her er det muligheter for kortere turer, men mange velger å oppholde seg lenge i området for å la stemningen i naturen få sette sine egne spor.
a

Meny

Logo for Femundsmarka nasjonalpark

Kontakt oss

Lurer du på noe om Femundsmarka, eller planlegger du en tur dit? Besøkssenteret svarer deg gjerne på dine spørsmål. Ta kontakt på besokssenter@femundsmarka.no

Nasjonalparkstyret for Femundsmarka og Gutulia
Statsforvalteren i Trøndelag
Postboks 4710, Sluppen
7468 Trondheim
E: sftlpost@statsforvalteren.no

M

Meny

Mann henter vann fra innsjø.
Fisker ved krystallklart vann.

På sporet av villmarka

Mange søker etter det uberørte, der du kan finne din egen leirplass, og oppleve naturens skiftende stemninger. Kanskje storfisken biter mens reinsdyra tusler forbi.

På vandring i Femundsmarka finner du utallige kilometer med merkede stier, du kan også følge dyretråkk eller vassdrag. Du kan lett krysse grensen til Sverige, i disse store sammenhengende områdene kan du finne spor etter bever og oter, men også bjørn eller jerv. Kanskje du ser en fiskeørn på jakt etter mat eller hører en skrikende storlom.  

Mange ønsker å være tett på naturopplevelsen og bor i telt, lavvo, hengekøye eller sover under åpen himmel.

Historisk vandrerute

Malmveien er en tilrettelagt Historisk vandrerute som går fra Røros til Femundsmarka. Turen er tre dagsetapper (ca 15 km om dagen), og ligger innenfor cirkumferensen til kobberverket på Røros – en del av Unescos verdensarv.

Les mer

Her er det tett mellom sporene etter tidligere tiders bruk fra steinalderen til gruvedrifta, og mange spor etter malmkjørerne og den omfattende kølbrenninga. Vassdragene ble også bundet sammen rundt 1750, og fortsatt kan du gå langs tømmerrennene mellom Femunden og Feragen. Det er lagt opp til overnatting på Marenvollen og Fjølburøsta som er en gammel seter som nå er nyåpnet som selvbetjeningshytte. Det er over 20 vippeskilt som gir informasjon om hva du kan oppleve underveis. Det er også mulig å gå en dagstur de fleste etappene av ruta.

Se mer informasjon om Malmveien på Ut.no

Person og hund på tur.
Person på fjelltur.

Toppturer

Femundsmarka er mest kjent for sitt slake skoglandskap, men her er det også markerte fjelltopper rundt 1500 meter, som gir deg en storslagen utsikt.

arrow-r

Kanopadling

Femundsmarka har utallige vann og vassdrag. Du kan padle kano eller packraft langs stille vann og krokete elver. Det er et sammenhengende vassdrag fra svensk side og ut til Femunden. Husk å ikke legge igjen noen spor, det er kun beveren som har tillatelse til å felle trær!

arrow-r
Person padler kajakk.
Fisker ved vannet.

Fiske

Femunden og Femundsmarka er viden kjent som et fiskeeldorado. Her kan du få napp av de fleste kjente artene i ferskvann. På sommeren er det flere vassdrag hvor ørret og abbor står, men klarer du å få de på kroken? På vinteren er isfiske populært, og hva slår vel en dag på isen på jakt etter røye?

Kjøp fiskekort på iNatur.no

Fæmund II

Mange starter reisen med den tradisjonsrike båten MS Fæmund II som frakter folk og utstyr mellom Synnervika i nord og Elgå i sør. Båten har flere stopp underveis der passasjerer enkelt kommer inn i ulike deler av nasjonalparken.

I sommermånedene tar den tradisjonsrike båten Fæmund II deg langs Femunden, som er Norges nest største innsjø. Ombord på båten kan du nyte synet av Femundsmarka. Båten går tur-retur hver dag mellom Synnervika og Elgå fra starten av juni til midten av august. Fra da og fram til starten av september går båten i høstrute på fredag, lørdag og søndag.

Se rutetider og billetter på Femund.no

Personer ved rutebåten Fæmund.