1. Hjem
  2. Hytter og åpne buer

Hytter og åpne buer

I Femundsmarka finner du flere ulike overnattingstilbud. Alt fra de karakteristiske åpne buene med seng og ovn, til større DNT-hytter med flere fasiliteter.
a

Meny

Logo for Femundsmarka nasjonalpark

Kontakt oss

Lurer du på noe om Femundsmarka, eller planlegger du en tur dit? Besøkssenteret svarer deg gjerne på dine spørsmål. Ta kontakt på besokssenter@femundsmarka.no

Nasjonalparkstyret for Femundsmarka og Gutulia
Statsforvalteren i Trøndelag
Postboks 4710, Sluppen
7468 Trondheim
E: sftlpost@statsforvalteren.no

M

Meny

Title Address Description
Ljøsnåvollen
Ljøsnåvollveien 1249, 7375 Røros, Norge
Svukuriset
62C7+JX Elgå, Norge
Langtjønnbua
FVCW+JW Sorvika, Norge
Furubakken
FW54+28 Sorvika, Norge
Litjrennbua
CWR7+QV Sorvika, Norge
Lorthølbua
CWM9+P4 Sorvika, Norge
Muggsjølia
9FJJC3X2+6Q
Muggsjøbua
9FJJC4J4+R6
Grunnhåbua
CXFQ+PX Sorvika, Norge
Gubbtjønnbua
C247+3V Sorvika, Norge
Fautbua
9FJJC54F+V9
Røosbua
9FJH9X5J+7R
Roastkoia
9FJJ83RG+PC
Roastbua
9FJJ847G+R2
Kløfthåbua
9FJJ858F+W8
Møllerbua
9FJJ86MF+62
Revbua
9FJJ86XR+P7
Røvollen
9FJJ922X+3V
Fjølburøsta
9FJHFRXH+9W
Langmyrbua
7374 Røros, Norge
Svukuriset.

Svukuriset

Svukuriset er en betjent DNT-hytte som ligger sentralt i Femundsmarka. Hytta har 45 sengeplasser. Dette er opprinnelig en gammel fjellgård og er et godt utgangspunkt for mange turer i Femundsmarka, blant annet turen opp til Stor-Svuku. Du kan komme med båt til Revlingen og gå derfra ca. 1 time til hytta. Eller sykle langs grusvei fra Elgå eller gå den merkede ruta fra Elgå.

Les mer på Svukurisets egen nettside

Røvollen

Selvbetjent hytte med 25 sengeplasser. Hytta ligger langs Røavassdraget like sør for Roasten. Korteste adkomst er fra Røsanden, hvor det er 1,5 time gange inn til Røvollen. Rutebåten Fæmund II har daglige anløp til Røsanden i sommermånedene.

Les mer på Ut.no

 

Røvollen hytte.
Ljøsnåvollen hytte.

Ljøsnåvollen

Ljøsnåvollen er en idyllisk seter nordøst i Femundsmarka. Setra er i full drift så mye av maten er fra lokale råvarer. Hytta har 20 sengeplasser. Den enkleste måten å komme hit på er å sykle langs en 12 km lang grusvei fra Feragen.

Les mer på Ut.no

Fjølburøsta

Fjølburøsta er en gammel seter som tidligere hadde et overnattingstilbud i tilknytning til setra. Den har vært stengt en periode, men nå er Fjølburøsta gjenåpnet som en selvbetjeningshytte. Det er 12 sengeplasser på hytta. Den er en del av overnattingstilbudet langs den Historiske vandreruta mellom Røros og Femundsmarka.

Les mer på Ut.no

 

Inne på Fjølburøsta.
Langen Gjestegård sett fra lufta.

Langen

Langen gjestegård ligger ved inngangen til Femundsmarka i nord og er et naturlig startpunkt for turer inn i nasjonalparken. Gården tilbyr overnatting, servering og kanoutleie i sommersesongen. Langen ligger ca. en halvtimes kjøretur fra Røros.

Les mer på Langens egen nettside

Åpne buer

Det er 20 åpne buer i området rundt Femunden, og 17 av disse ligger innenfor verneområdet. Dette er enkle buer/koier som også er viktige kulturminner. De ble bygget som husvære for tømmerhuggere og tømmerfløtere. Buene står åpne og kan benyttes gratis av de som besøker området. Det kjøres fram ved til buene. Det er enkel standard, men her kan du oppleve hvordan tømmerhoggerne hadde det når de bodde og jobbet i lengre perioder i Femundsmarka.

Les mer om disse på Statskog sin nettside

Langmyrbua.