1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Markering av Femundsmarka 50 år i Synnervika

Markering av Femundsmarka 50 år i Synnervika

På lørdag ble det arrangert familiedag i Synnervika. Mer enn hundre besøkende, til tross for regnvær.
a

Meny

Logo for Femundsmarka nasjonalpark

Kontakt oss

Nasjonalparkstyret for Femundsmarka og Gutulia
Statsforvalteren i Trøndelag
Postboks 4710, Sluppen
7468 Trondheim
E: sftlpost@statsforvalteren.no

M

Meny

Mange frammøtte på familiedag. Foto: Kirsten Thyrum.

Det ble en dag med mye regn og alt skjedde ute, men likevel ble det registrert over 100 besøkende denne dagen. Folk hadde kledd seg i godt regntøy og holdt ut i flere timer, både gammel og ung, så det var imponerende på en slik dag, opplyser nasjonalparkforvalter Kirsten Thyrum.

Synnervika er en av innfallsportene til Femundsmarka, og plassen har fått seg et løft de siste årene. Sammen med Elgå er det totalt brukt bortimot to millioner kroner til nye informasjonstavler, gapahuk, toalett, teltplasser, bålplasser og benker, med heller og kanter i stein.

– Den nye gapahuken høstet mange lovord, og portalskiltet som rammer inn Femundsmarka med Store Svuku i sentrum av synsfeltet, ble innviet denne dagen.

Røros jeger- og fisk hadde oppstart på fiskesommer og røkte ørret, redningsselskapet tok imot folk på redningsskøyta og Røros ornitologiske forening hadde tilbud om snekring av fuglekasser.

– Ellers var det flere barnevennlige aktiviteter som spikk et spikk, natursti, hesteskokasting og mye mer. Alle som kom fikk også gratis matservering av elgwraps og det ble rikelig til alle som kom, opplyser Thyrum.