1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Besøk av Statsråden i Femundsmarka

Besøk av Statsråden i Femundsmarka

Statsråden med følge fikk oppleve Femundsmarka nasjonalpark i strålende sol langs Røavassdraget. Underveis på turen ble de fortalt om bruken av området, om verneverdier, plante- og dyreliv, samt om utfordringer forvaltningen møter til daglig.
a

Meny

Logo for Femundsmarka nasjonalpark

Kontakt oss

Nasjonalparkstyret for Femundsmarka og Gutulia
Statsforvalteren i Trøndelag
Postboks 4710, Sluppen
7468 Trondheim
E: sftlpost@statsforvalteren.no

M

Meny

Statsråden og fjelloppsyn Tore Stengrundet. Foto: Sindre Valan

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn besøkte Femundsmarka nasjonalpark den 16. juli. Rotevatn har vært ute på en to ukers nasjonalparkturne og har underveis besøkt hele 10 nasjonalparker. Femundsmarka nasjonalpark var siste stopp på turneen.

Statsråden stilte opp med statssekretær Maren Hersleth Holsen og en delegasjon fra departementet. Målet med turneen har vært å lære mer om naturforvaltning i praksis, oppleve mangfoldet av verneverdig natur og bli enda bedre kjent med det vakre landet vårt, sier Rotevatn.  I tillegg deltok representanter fra Statsforvalteren i Trøndelag og Statsforvalteren i Innlandet. Delegasjonen ble tatt imot av leder i nasjonalparkstyret Christian Elgaaen, nasjonalparkforvalterne, Statens naturoppsyn og Engerdal fjellstyre.

Delegasjonen med Rotevatn i spissen startet dagen i Synnervika ved den helt nye innfallsporten til Femundsmarka. Deretter gikk turen over Femunden til Røa med den tradisjonsrike rutebåten Fæmund II. Målet var Røavassdraget, nerven i nasjonalparken. Underveis på turen ble de fortalt om bruken av området, om verneverdier, plante- og dyreliv som er spesielt for området, samt om utfordringer forvaltningen møter til daglig. Vi opplevde Statsråden og hans følge som svært nysgjerrige og lærevillige, sier nasjonalparkforvalter Sindre Valan. Femundsmarka nasjonalpark er 50 år i 2021, og det overordnede temaet er sporløs ferdsel. Statsråden og følge fikk god opplæring i hvordan de skal ferdes sporløst ute i nasjonalparkene. Det er viktig for oss å løfte fram utfordringene vi møter i den daglige forvaltningen av Femundsmarka og hvordan vi kan forsøke å løse disse, sier Valan.

Statsråden og Statsforvalteren i Innlandet Knut Storberget bydde opp til en aldri så liten fiskekonkurranse. Etter en times fiske og kyndig veiledning fra fjelloppsyn Tore Stengrundet klarte begge å dra i land hver sin fisk, en harr til Storberget og en ørret på Rotevatn.