1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Vinnere av fotokonkurransen: Plante- og dyreliv

Vinnere av fotokonkurransen: Plante- og dyreliv

Vinnerne i fotokonkurransen Femundsmarka 50 år er nå kåret! Her er de tre beste bildene i kategorien: Plante- og dyreliv.
a

Meny

Logo for Femundsmarka nasjonalpark

Kontakt oss

Nasjonalparkstyret for Femundsmarka og Gutulia
Statsforvalteren i Trøndelag
Postboks 4710, Sluppen
7468 Trondheim
E: sftlpost@statsforvalteren.no

M

Meny

Reinsdyr. Foto: Jannicke Angvik
  1. plass gikk til Jannicke Angvik. Møtet med reinsdyret var for fotografen et magisk øyeblikk midt i noe av de vakreste omgivelsene landet vårt har å by på. Bildet ble tatt på en fottur fra Ljøsnåvollen gjennom Femundsmarka nasjonalpark til Gutulia nasjonalpark høsten 2017. Bildet illustrerer en spesiell stemning i en flott omramming. Et blinkskudd! Premien er 10 000 kr.

2. plass gikk til Stig Johnny Henriksen. Bildet er av ei lirype (Lagopus lagopus), en rødlistet art som finnes over hele nasjonalparken. Stig Johnny har tatt bildet på en av sine mange fugleturer ved Femunden. Vi synes bildet var godt sammensatt av lirypa i sitt typiske miljø. Premien er 2000 kr.

Lirype. Foto: Stig Johnny Henriksen.

3. plass gikk til Kjell Bekkelund. Elgoksen ble plutselig påtruffet og fotografen rakk å knipse et bilde før elgen vandret videre. Vi synes dette var et flott bilde av elgoksen i sitt rette element. Premien er 1000 kr.

Elgokse. Foto: Kjell Bekkelund.